Nieuws

  • De omgevingswet is ingegaan. Wat betekent dat voor u?

    Vanaf 1 januari 2024 is het echt … de omgevingswet is ingegaan. Deze wet bevat alle regels over zaken zoals bouwen, wonen, natuur, milieu, wegen en water. Maar wat betekent dit voor u als inwoner of ondernemer in Zwartewaterland?

  • Gemeente gaat gemeentelijke monumenten aanwijzen om de geschiedenis te bewaren

    Zwartewaterland heeft een rijke geschiedenis van gebouwen en bijzondere objecten. Het erfgoed laat zien hoe onze vorige generaties leefden. “Het zit misschien niet in onze aard, maar we mogen trots zijn op de vele bijzondere gebouwen en objecten in onze gemeente” zegt wethouder Harrie Rietman. “Ze geven een inkijkje in het leven van vroeger en vertellen iets over de identiteit van de kernen. We willen niet dat deze verhalen verloren gaan. Daarom is het nodig om het belang van erfgoed in te zien en de gebouwen en objecten te beschermen.”

  • Verkiezing voor leefbaarheidsplannen gestart

    Welk plan is goud waard voor een leefbaar Zwartewaterland? Inwoners kunnen vanaf maandag 8 januari hun stem uitbrengen op de beste plannen. De initiatiefnemers van de plannen met de meeste stemmen ontvangen op 29 januari een leefbaarheidscheque.

  • Plan voor een gezonde regio opgeleverd

    Zwartewaterland en zeven andere regiogemeenten, Zilveren Kruis en zorg- en welzijnsorganisaties leverden onlangs een gezamenlijk regioplan op. Hierin staan maatregelen om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Als de colleges van B&W van de gemeenten akkoord gaan, voeren de partijen dit regioplan de komende jaren uit.

  • Cursus Positief Opvoeden van pubers gaat deze maand weer van start

    De cursus Positief Opvoeden gaat deze maand weer van start. Ouders van pubers kunnen zich opgeven voor vier sessies en een slotavond. De cursus helpt ouders om opvoeden gemakkelijker te maken en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.