Nieuws

  • Inloopbijeenkomst over ontwerp herinrichting Hoogstraat

    Meer ruimte voor voetgangers en fietsers, meer groen en een verlaging van de snelheid. Dat zijn een aantal elementen uit het nieuwe ontwerp voor de herinrichting van de Hoogstraat in Hasselt. Op maandag 12 februari houdt de gemeente Zwartewaterland een inloopbijeenkomst over het ontwerp voor deze herinrichting.

  • Nieuw pachtbeleid voor gemeente Zwartewaterland

    De regelgeving voor het toekennen van pachtgronden voor overheden is aangescherpt. Daarom stelt het college nieuw pachtbeleid voor. In dit pachtbeleid gaat het over agrarische gronden in de gemeente Zwartewaterland die in geliberaliseerde pacht worden uitgegeven voor kortere vastgestelde periodes. In februari neemt de raad een besluit over dit beleid.

  • Nieuwe stichting voor havenmeesters Hasselt

    De havenmeesters van Hasselt hebben zich verenigd in de nieuwe stichting Hasselt Zwartewaterstad. In de stichting zorgen de vrijwillige havenmeesters voor een gastvrij onthaal van passanten en halen ze geld op voor een bijdrage aan de opening van het cultureel en toeristisch seizoen in Hasselt. Wethouder Harrie Rietman feliciteerde het bestuur woensdag 17 januari met de oprichting van deze nieuwe stichting.

  • Gemeente Zwartewaterland zet koers met Uitvoeringsprogramma Parkeren 2023-2030

    Om de parkeerdruk in Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt te verminderen, gaat de gemeente Zwartewaterland aan de slag met het Uitvoeringsprogramma Parkeren 2023-2030. Dit is opgesteld op basis van het Parkeerbeleidsplan 2023. “Een aanpak waarin een aantal belangrijke thema’s de aandacht krijgen” geeft wethouder Maarten Slingerland aan. “Natuurlijk lossen we hier de parkeerproblemen niet direct mee op. Er komen steeds meer auto’s in de kernen en dat zorgt voor uitdagingen. Maar de aanpak gaat wel helpen om de parkeerdruk te verminderen. We moeten het samen doen.”

  • Gemeente stelt voor om nieuw zwembad Zwartsluis op huidige locatie te bouwen

    Zwartsluis krijgt een nieuw zwembad. Dat had de gemeenteraad afgelopen zomer al besloten. Waar het zwembad precies zou komen, was toen nog niet bepaald. De raad deed een verzoek om de voorgestelde locaties uitgebreider te onderzoeken om tot een goede beslissing te komen. Inmiddels is het verdiepende locatieonderzoek uitgevoerd. Op basis daarvan adviseert het college om het zwembad naast het huidige zwembad te bouwen. Op 25 januari 2024 wordt het onderzoek in de raad besproken.