Nieuws

  • Informatieavond over hoogbegaafdheid bij kinderen

    Op dinsdag 12 maart is er in Genemuiden een informatieavond over hoogbegaafdheid bij kinderen. “Hoogbegaafd zijn klinkt misschien leuk, maar als het niet herkend wordt, kan het tot serieuze problemen leiden. Dat willen we als gemeente voorkomen”, zegt wethouder Jan van der Poel.

  • Nieuwe elektriciteitskabels en stroomhuisjes om de vraag naar stroom aan te kunnen

    Zwartewaterland is volop aan het verduurzamen. Op veel huizen liggen zonnepanelen, meer auto’s worden elektrisch geladen en de warmtepomp maakt zijn opmars. Dit betekent dat er steeds meer elektriciteit wordt gebruikt. Het laagspanningsnet raakt hierdoor zwaarder belast. Om te voorkomen dat de stroom uitvalt wordt er de komende jaren hard gewerkt aan de verzwaring van het laagspanningsnet door elektriciteitskabels te vervangen en nieuwe stroomhuisjes (ook wel transformatorhuisjes genoemd) te plaatsen en bestaande te verbeteren.

  • Winactie #inelketuineenboom

    Natuur voor Elkaar is op zoek naar Overijsselse tuinen met plek voor een boom. Bomen zijn vaak te vinden op plekken waar veel ruimte is, bijvoorbeeld in een weiland of in het bos, maar u kunt ook een boom planten in uw eigen tuin. Speciaal voor de kleinere Overijsselse tuinen heeft Natuur voor Elkaar tot 20 februari 2024 een winactie: #inelketuineenboom. Daarbij geeft Natuur voor Elkaar 20 bomen weg. 

  • Onderzoek naar Hasselt als Hanzestad

    Afgelopen jaar vierden we het Hanzejaar 2023. Veel toeristen hebben de 9 Hanzesteden bezocht, waaronder ook Hasselt. Hanzesteden Marketing en de gemeenten willen graag weten wat inwoners vinden van hun Hanzestad en het toerisme. Hanzesteden Marketing laat daarom namens de 9 gemeenten een onderzoek uitvoeren.

  • Westerkaai drie weken afgesloten, omleiding ingesteld

    De kruising van de Westerkaai met de Drostenhofstraat in Genemuiden is vanaf maandag 19 februari 3 weken afgesloten. De afsluiting is nodig om werkzaamheden aan de riolering mogelijk te maken. Voor het doorgaande verkeer wordt de omleidingsroute met borden aangegeven.