Nieuws

  • Een nieuw hoofdstuk voor de natuur langs het Zwarte Water

    Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt aan het herstel van de riviernatuur bij Genne-Overwaters, nabij Hasselt. Het gezamenlijke doel? Het herstel van de natuurlijke balans langs het Zwarte Water. Gistermiddag werd het gebied in het voorjaarszonnetje officieel geopend.

  • Extra onderzoek nodig voor drainage bij ’t Olde Staduus

    De kelder van ’t Olde Staduus in Genemuiden wordt verbouwd om een uitbreiding van Philadelphia op deze plek mogelijk te maken. Om in de toekomst wateroverlast in de kelder te voorkomen, is de gemeente Zwartewaterland begonnen met de aanleg van een nieuwe drainage. De eerste werkzaamheden hiervoor hebben aanleiding gegeven voor extra onderzoek. Om die reden worden de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd.

  • NK Tegelwippen keert terug in Zwartewaterland

    Vanaf 21 maart stroopt Zwartewaterland de mouwen op voor het NK Tegelwippen. “Het succes van vorig jaar smaakt naar meer”, aldus wethouder Maarten Slingerland. Daarom verruilt Zwartewaterland ook de komende maanden weer tegels door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Vandaag werd het landelijke startschot gegeven voor het NK Tegelwippen.

  • Gemeente start woonbehoefteonderzoek in Zwartewaterland

    Het vinden van een (juiste) woning is in Nederland de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Dat geldt ook voor Zwartewaterland. De gemeente is daarom in samenwerking met Wetland Wonen een onderzoek gestart naar de woonwensen van inwoners.

  • Apotheek en huisartsen onder één dak: een stap dichterbij!

    Een apotheek en drie huisartsen onder één dak in Hasselt. Het is een prachtig plan voor heel Hasselt – onder de naam AHOED – waar de gemeente, apotheek en huisartsen al een tijdje van dromen. “Nu gaan veel mensen naar de huisarts in het centrum. Over een tijdje kan iedereen terecht in één goed bereikbaar gebouw waar ook de apotheek bij in zit”, licht wethouder Harrie Rietman toe.