Nieuws

  • Energietoeslag 2023 aanvragen kan nog tot 1 mei

    Zo’n 900 inwoners van de gemeente Zwartewaterland hebben over het jaar 2023 de energietoeslag aangevraagd. Niet alleen de mensen met de laagste inkomens maar ook de middeninkomens komen dit jaar in aanmerking voor de energietoeslag. De bijdrage die huishoudens kunnen ontvangen, varieert van € 1.300 euro voor de laagste inkomen tot 300 euro voor mensen die maximaal 150 procent van de bijstandsnorm verdienen. Aanvragen kan nog tot woensdag 1 mei 2024.

  • Actiedag tegen digitale criminaliteit

    In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtsoffers van digitale criminaliteit bij de politie. Slechts het topje van de ijsberg, want naar schatting doet slechts 2 op de 10 slachtoffers aangifte. Alle reden voor de politie Oost-Nederland om op 2 april samen met meer dan 80 partners in actie te komen.

  • Lijst van gemeentelijke monumenten in Genemuiden wordt uitgebreid.

    In Genemuiden hebben ongeveer 25 monumenteigenaren deze week een voornemen tot aanwijzing ontvangen. Hun woning is aangewezen als bijzonder pand met monumentale eigenschappen. Het college wil hiermee de lijst met gemeentelijke monumenten uitbreiden en de identiteit van Genemuiden beschermen. “Er is zoveel moois in Genemuiden te vinden. Dat moeten we veiligstellen voor toekomstige generaties”, vindt wethouder Harrie Rietman.

  • Inloopavond gebiedsvisie grensgebied Zwolle-Staphorst-Dalfsen-Zwartewaterland op 3 april

    We hebben een concept-gebiedsvisie! Die gaan we aan u presenteren in de Spil te Nieuwleusen.

  • Jongeren halen geld op voor sportkooi Zwartsluis

    Met een opbrengst van € 2.610 is het duidelijk. Zwartsluis kan niet wachten tot de nieuwe multifunctionele sportkooi klaar is voor gebruik. De afgelopen weken haalden jongeren uit Zwartsluis met een sponsoractie de bijdrage op. "Het is een fantastisch bedrag geworden", aldus wethouder Jan van der Poel. "We kunnen alleen maar heel trots zijn op de enorme betrokkenheid van onze jongeren uit Zwartsluis.”