Nieuws

  • 'Van windkracht 5 kan ik genieten'

    Er staat een flinke wind als Aat Pierik terugblikt op het eerste jaar dat zijn windmolen op het erf staat. "Als boer keek ik natuurlijk altijd al naar de weersverwachtingen, maar ik heb de factor wind nog nooit zo goed in de gaten gehouden als nu", lacht Aat. "Zoveel wind, dat is genieten. Dat is natuurlijk ook waar de erfmolen voor bedoeld is. Té veel wind is trouwens niet altijd goed. De wieken kunnen dan gaan draaien zodat ze niet de volle wind pakken."

  • Verkeershinder door onderhoud aan de Verkavelingsweg

    De Verkavelingsweg in Hasselt is op maandag 27 november in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeente Zwartewaterland laat tussen 27 en 29 november onderhoud uitvoeren aan de weg. Verkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid.

  • Werkgroep zet 750 jaar stad Genemuiden in de steigers

    Genemuiden viert in 2025 het 750-jarig bestaan van de stad Genemuiden. Een werkgroep is de voorbereidingen voor dit jubileum gestart. De werkgroep roept inwoners op om ook een bijdrage te leveren aan de organisatie van het jubileumjaar.

  • Gemeente houdt ook dit jaar geld over

    Zwartewaterland houdt dit jaar toch geld over. Dit blijkt uit de najaarsnota van de gemeente. In de zomernota van eerder dit jaar werd nog uitgegaan van een tekort. Ook de komende jaren sluit de gemeente positief af, zo bleek onlangs bij de begroting. “We willen een financieel stabiele lijn aanhouden”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Nieuw spreekuur in drie kernen voor hulp bij aanvragen energietoeslag en Gemeentepolis

    De gemeente organiseert een spreekuur voor inwoners die hulp willen bij het aanvragen van energietoeslag en de Gemeentepolis. Het spreekuur is in Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt. “We brengen de hulp dus dichterbij”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Zo hopen we dat meer inwoners hun voordeel met deze regelingen doen.”