Nieuws

  • Informatieavond Buitengebied Alert op dinsdag 19 maart

    Het buitengebied is uitermate kwetsbaar geworden voor criminele activiteiten. De georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent veel verschillende vormen. Om aandacht te vragen voor de risico’s en gevaren, houdt de gemeente Zwartewaterland op dinsdag 19 maart in het gemeentehuis in Hasselt de informatieavond Buitengebied Alert.

  • Meer parkeergemak in centrum Zwartsluis

    De gemeente Zwartewaterland gaat de parkeerterreinen aan de Schoolstraat en Molenstraat in Zwartsluis herinrichten. Dat moet zorgen voor meer parkeergemak in het centrum. Het nieuwe ontwerp maakte de gemeente samen met de ondernemers.

  • Gemeente draagt verenigingsgebouw over aan Hasselts Fanfare

    De gemeente Zwartewaterland heeft het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan 11 overgedragen aan Hasselts Fanfare. De twee partijen ondertekenden hiervoor recent een koopovereenkomst.

  • Energieteam fietst de wijken in om inwoners te helpen energie te besparen

    Overal in de gemeente Zwartewaterland maken huishoudens goede stappen in het verduurzamen van hun woning. Of het nu het aanschaffen van een warmtepomp, het isoleren van uw woning of het toepassen van kleine maatregelen is ….. het draagt bij aan het comfortabeler en duurzamer maken van de woning. Op zaterdag 2 maart start Energie on Tour. Het energieteam van de gemeente fietst een aantal wijken van Hasselt in om inwoners te helpen en te adviseren. Op 9 maart bezoekt het team Genemuiden en op 13 maart Zwartsluis.

  • Overlast door riolering in Binnenlanden voorbij

    De gemeente Zwartewaterland heeft samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta de problemen met de riolering in de wijk Binnenlanden in Genemuiden opgelost. De verbeteringen bij het wegstromen van water in de huizen in deze wijk moeten al merkbaar zijn.