Maak uw eigen verbeterplan

Tijdens een workshop leert u wat u in uw woning kunt aanpakken en in welke volgorde. Dat is voor iedereen anders, maak daarom uw eigen verbeterplan.

Maak uw eigen verbeterplan!

U wilt uw woning verduurzamen. Om comfortabeler te wonen, om energie te besparen of omdat het goed is voor het milieu. In ieder geval.. tijd om aan de slag te gaan. Maar wat moet eerst? Begint u met vloerverwarming, met dakisolatie of moeten de ramen eerst worden vervangen? In de workshop ‘Maak uw eigen verbeterplan’ leert u welke maatregelen het allerbelangrijkst zijn, in welke volgorde u kunt verduurzamen en hoe u dit voor uw persoonlijke situatie kunt aanpakken.

Gratis workshop verbeterplan maken 

De gemeente organiseert workshops waar u aan de slag gaat met uw eigen verbeterplan. De workshop bestaat uit een korte presentatie van een energieadviseur over een aardgasvrije toekomst, wat een verbeterplan inhoudt en waarom het goed is om deze als woning-eigenaar op te stellen. Aan de hand van een paar voorbeelden stelt u uw eigen verbeterplan op waarmee u concreet aan de slag kunt. Ook krijgt u inzicht in welke subsidies u kunt krijgen en heeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen over de stap naar een aardgasvrije woning. 

AGENDA

woensdag 30 oktober 2024HasseltGemeentehuis Raadszaal
Telvorenstraat 2
19:30 - 21:00 uur

MELD U AAN VOOR DE WORKSHOP

Voorbeeld verbeterplan

Een verbeterplan is een schema waarin u opschrijft welke grote klussen u gaat uitvoeren om uw huis te verduurzamen. U vult hier heel concreet in om welke volgorde u dit doet, om welke oppervlakte het gaat en wat de kosten zijn. Ook kunt u hier noteren op welke subsidies en/of bijdrage van de gemeente u recht heeft zodat u direct ziet wat u bespaart. Door het invullen van de planning houdt u overzicht en weet u wat u de komende jaren te doen staat.

Hulp van de gemeente

Wilt u gelijk een afspraak maken met de energieadviseur? Dan is dat ook mogelijk. Ga naar: Ontvang gratis advies over uw woning van onze energieadviseur. Verder heeft de gemeente ook energiecoaches en energieklussers beschikbaar die helpen met de kleine maatregelen, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van tochtstrips of radiatorfolie.