Kracht van Kamperzeedijk
Kamperzeedijk is een dijkdorp gelegen in de landelijke omgeving van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Kolken, dijken en ook rietgedekte huizen en boerderijen zijn onderdeel van het erfgoed van ‘de Zeediek’. De dijk ligt tussen de Pieperpolder, de Mandjeswaard en de Mastenbroekerpolder. Kamperzeedijk is één van de kleinere kernen binnen de gemeente Zwartewaterland. Op deze pagina leest u over de kracht van Kamperzeedijk.
Waarden
Zwartewaterland kenmerkt zich als een vitale plattelandsgemeente met een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis is zichtbaar in het landschap en in de verschillende kernen. De gemeente ligt strategisch in en tussen bijzondere gebieden. Denk aan het Nationaal Landschap IJsseldelta, de Natura 2000 gebieden Uiterwaarden Zwarte Water en Vecht, Weerribben-Wieden, Olde Maten & Veerslootslanden en het Zwarte Meer. Bodem, landschap, natuur en agrarisch grondgebruik vormen al eeuwenlang een onlosmakelijk geheel. De robuuste landschappen zijn naar verhouding onaangetast. De verschillende ontstaansgeschiedenissen zijn nog duidelijk te herkennen.
Beleefbaarheid en concurrentiekracht Kamperzeedijk
De gemeente Zwartewaterland zet in op het behouden en versterken van het buitengebied. Dit doen we door te sturen op en te investeren in ontwikkelingen die een bijdrage leveren aan de (be)leefbaarheid en concurrentiekracht van het buitengebied. De Kamperzeedijk was een belangrijke landverbinding naar het noorden en een belangrijke doorgangspoort in de Hanzeroute.